سردخانه آشپزخانه های صنعتی

انواع سردخانه آشپزخانه های صنعتی


انواع سردخانه آشپزخانه های صنعتی

در مقاله های پیشین راجع به سردخانه ها و علی الخصوص سردخانه جسد دانستیم. همانطور که می دانید سردخانه ها در انواع مختلفی ساخته و تولید می شوند. علاوه بر این سردخانه ها بنا به کاربری مورد نظر و نوع مواد غذایی که می بایست در آن ها نگهداری شوند، دارای دماهای متفاوتی هستند. سطح مورد نیاز سردخانه های مختلف را می توان از منحنی های کتاب ذیل استخراج نمود که در این زمینه مرجع معتبری محسوب می گردد: Principles ofcatering Design /by :Fred Lawson

همچنین جهت تعیین دما، محاسبات بار برودتی و ابعاد مورد نیاز سردخانه های گوناگون می توان از بخش دوم کتاب درسی « تاسیسات برودتی » مربوط به نظام جدید آموزش متوسطه فنی وحرفه ای (رشته تاسیسات) که توسط وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسیده نیز استفاده نمود.

در این مقاله سعی کرده ایم به تشریح انواع سردخانه آشپزخانه های صنعتی بپردازیم. تا انتهای این مقاله با نوآوران تجهیز استیل همراه باشید.

  • سردخانه عمومی

اولین نوع از انواع سردخانه آشپزخانه های صنعتی، سردخانه عمومی می باشد. این نوع سردخانه با درجه حرارت داخلی 40 درجه فارنهایت جهت نگهداری لبنیات ، سبزیجات ، صیفی جات و میوه ها، تخم مرغ وانواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد. سطح مورد نیاز این نوع سردخانه معادل 4 متر مربع به ازاء هر 1000 وعده غذا در روز لحاظ می گردد. به عنوان مثال اگر تعداد وعده های غذای تولیدی یک آشپزخانه صنعتی 2400 وعده در روز باشد. سطح مورد نیاز برای سردخانه عمومی آن معادل 10 متر مربع است.

  • سردخانه گوشت تازه

این نوع سردخانه با درجه حرارت داخلی 34 درجه فارنهایت جهت نگهداری گوشت، مرغ ، ماهی و میگو تازه مورد استفاده قرار می گیرد. سطح مورد نیاز این نوع سردخانه معادل 6 متر مربع به ازاء هر 1000 وعده غذا در روز لحاظ می گردد. به عنوان مثال اگر تعداد وعده های غذای تولیدی یک آشپزخانه صنعتی 2400 وعده در روز باشد. سطح مورد نیاز برای سردخانه گوشت تازه آن معادل 15 متر مربع است.

  • سردخانه گوشت منجمد

علاوه بر سردخانه گوشت تازه، سردخانه گوشت منجمد نوع دیگری از سردخانه آشپزخانه های صنعتی می باشد. این نوع سردخانه با درجه حرارت داخلی صفر درجه فارنهایت جهت نگهداری گوشت ، مرغ ، ماهی و میگو منجمد مورد استفاده قرار می گیرد. سطح مورد نیاز این نوع سردخانه معادل 1000 کیلوگرم به ازای هر متر مربع لحاظ می گردد. همچنین ظرفیت ذخیره سازی در این نوع سردخانه ها براساس 150 گرم به ازاء هر وعده غذا در روز و برای یک دوره 2 ماهه محاسبه می شود.

  • سردخانه روزانه

این نوع سردخانه با درجه حرارت داخلی 40 درجه فارنهایت جهت نگهداری مایحتاج روزانه استفاده شده و محل آن نزدیک به فضای مرکزی آشپزخانه در نظر گرفته می شود. سطح مورد نیاز این نوع سردخانه معادل 5/1 متر مربع به ازاء هر 1000 وعده غذا در روز لحاظ می گردد. به عنوان مثال اگر تعداد وعده های غذای تولیدی یک آشپزخانه صنعتی 2400 وعده در روز باشد. سطح مورد نیاز برای سردخانه عمومی آن معادل 4 متر مربع است.

  • سردخانه زباله

نوع دیگری از سردخانه آشپزخانه های صنعتی، سردخانه زباله است. این نوع سردخانه با درجه حرارت داخلی 44 درجه فارنهایت جهت نگهداری موقت زباله ها ، پسماندهای غذا ومواد زائد قسمتهای آماده سازی مورد استفاده قرار می گیرد. ظرفیت این نوع سردخانه ها می بایست حداقل برای 24 ساعت ذخیره سازی زباله طراحی شود که البته با در نظر گرفتن روزهای تعطیل بهتر است حجم محاسبه شده در ضریب اطمینان 5/1 ضرب گردد. سطح مورد نیاز این نوع سردخانه معادل 5/2 متر مربع به ازاء هر 1000 وعده غذا در روز لحاظ می گردد. به عنوان مثال اگر تعداد وعده های غذای تولیدی یک آشپزخانه صنعتی 2400 وعده در روز باشد. سطح مورد نیاز برای سردخانه زباله آن معادل 6 متر مربع است که با احتساب ضریب اطمینان 50% بهتر است معادل 9 متر مربع در نظر گرفته شود.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!